vychodnarskarecesia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako funguje Binarna sustava v našej dedine

Autor: Varlekarle
Operátor traktora,
 hrdina pribehu, je sama o sebe zaujímavá postavička a to nielen tým, že ma niekoľkokrát poslal tam, kam stejne chodím rád ( naturalizmy, expresíva a vulgarizmy sú povolené len v literárnej tvorbe).
Jeho postavička, nie okrajovo, ovplyvňuje aj miestnu politickú situáciu a to nielen tým, že je bratrancom bývalého starosty, ale i tým, s kým práve súloží.
Ja ako hlavný škodca spoločnosti a občianskeho kľudu, porozumenia a prosperity istej časti dediny, zahrňajúcej rozvetvenú rodinu starosty, fotbalistov a ešte pár nepoučiteľných fanatických fanúšikov, som to poznal výrazne v priazni celých rodín.
A celý politický vzťah sa odvíjal práve v závislosti na spomínanom stave pohlavného styku.
Keď bola nula na výstupe styku, ja som bol jednička, keď bola jednička na vstupe styku, ja som bol nula.
Mne to zase poskytovalo informáciu, s kým práve Marek kopuluje.
Raz bola u hornej susedy jednička a tak ma v miestnej kaviarni ohovárala, že som išiel do miestnej politiky, aby som mal na strechu.
Lenže potom bola nula a suseda mi volala o desiatej večer, aby som niečo urobil so zadným susedem, že páli gumy a ako miestostarosta mám konať, pretože starosta je opitý v kaviarni.
Tu malé odbočenie: suseda mala nulu, triezva tiež nebola a chcela problém i po vyriešení riešiť a ešte chcela niečo osobne.
Spomenúc si na to, že predný sused o nej hovorí, "že je jak počasí: cez den jasno, v noci roztaženo", tak som sa zachoval grobiantsky a odložil som konzultácie až na druhý deň, keď som vedel, že Honza bude z nočnej doma. Toľko odbočka.
Takže istú dobu som mal politické sympatie hornej susedy, možno až vrelé a vlhké.
Neskor som zistil, že mám zase nulu u horných susedov a pritom mala nulu aj susedka.
Ale jej dcéra mala na vstupe jednotku! To trvalo skoro trištvrte roku! Po nejakom čase som náhodou zašiel k Z=horná suseda. Sedela s ňou a treťou fľaškou vína suseda cez-predná a tá mi tklivo vysvetľovala, ako si ma pamätá, keď bývala naproti divízie a ja som tam chodil do práce s veľkou vojenskou čapicou.
Slušně som zutekal. Na chvíľu som mal zmätok s binárnou sústavou.
Pred voľbami som zistil, že som opäť v kurze (1) a to i u mladej Z.,
Markovi nastavila nulu, lebo ju zmlátil a asi nie raz.
Okrem toho sa zamestnala v hoteli, kde robí moja žena a začala nás úprimne, ako je to len možné v Čechách, zdraviť.
Holka z kopaníc s ´hnojarkou´sa dostala do najluxusnejšieho hotela a tam začala stretať na podnikových povinných večierkoch iných frajerov ako buranského programátora Zetora.
Nuž čože, holka je to pekná, je po mame.
I mojich chalanov jednoznačne bodovala. Myslím, že pubertálne predstavy mali zodpovedajúci rozmer.
A aj keď sa prejavila existencia nulky voči traktorfýrovi na množstve volebných hlasov, vďaka zvýhodneniu združení som sa do zastupiteľstva nedostal.
A moj vzťah k Markovi je naďalej vrelý, sice bez odpovedajúcej vlhkosti.
Jeho ku mne sa takisto nezmenil, pretože len dvakrát napadlo snehu, kde sa dali využiť jeho riadiace schopnosti riadiť traktor a i z dvoch možností využil dve jako sa na mňa … , skrátka dal mi nulu.
Binárna sústava proste u nás funguje bezchybne a i Hrabal by sa v tom s vytržením hrabal, o to viac, že podľa niektorých zdrojov vrátane vlastných výrokov bol tiež pekný dajme tomu nezáväzne špecifikovano proutník.
Momentálne mne známy stav sústavy u nás po víske je 001001 vers. 100100010.

Članky na zamyšlene | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014