vychodnarskarecesia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jak som vožil policajtoch

Autor:Karlevarle
Ja znam, nepozdvihne to kulturu, ani našu povejsc, ale naj ludze znaju jak še tu žije.
S načelnikom som bul jak šofer v Codovej Planej v pivovare, bo me muj kamarat vytipoval, jako jedinu zodpovednu osobu v okreše.
Duvod bul ten, že bulo kratko po vybiraňu ľadvinovych (pokrutkovych) kameňov, ta mal dajaku zaruku, že še nedam starhnuc ku slopanici.
Ne že by še dachto bal policajtov, šak tam buli šicke dopravaci z troch okresov, ta kontrolovac nemal chto, a keby še i dachto našol, bulo by to o život i karieru.
Oslava bula krasna, policajtky rozdzivočene šikuľky, ani tanečnice netrebalo, ale v živoce som nevidzel večše zrubanisko, jak hromadne opitych dopravakov.
Lem kratko, než vypadne z hlavy.
Po calej tej oslave na chtorej bula pečena šviňa, piva a tvardoho do nespotrebovaňa, neskorši i muzika, ta i kedz cala oslava mala dalše zaujimave stranky, najvecej sebe pametám dva stejne veci: na dvore pivovaru bula kašňa a u nej krásne svicace oranžove pstruhy z Japonska.
Pri odchodze jich nakarmil načelnik z Jachymova, dajak už mal toho mesa, piva, fernetu, vodky, bavoraka a želenej prebytok. Ale asi nebul perši a potym ani posledny.
A vecka s tu jich slavnu škodovku: Cesta do Varov bula sama zatačka, radzili mi trojo dopravaci a muj kamarat.
Ale kedz prišla doba traveňa, ta načelnik z Jachymova še vyklonil z oblačka,samozrejme scahnutoho a začal vracac potravu a tekutiny do prirody.
Ten zvuk kec čuli jeleni i medvedze, ta še mušeli pakovac do bavorska.
Lenže zo zadňoho oblačka vykukovala hlava načelnika z Varov, največšoho pijaka v kraju, ktorý pre istotu nasaval čerstvy ľuft.
Ale vono to pri ošemdzešatke predsa len kus zanaša a dachtoré vracené prebytky zaneslo Láďovi do ksichtu i na rukav, co mal vyloženy na oblačku a tyž už nevytrimal.
V živoce som nečul blizko sebe taky strašny zvuk pod vypuleny kukaľami.
To jak keby tiger aji slon naraz zarevali.
No a bula obrucena i zadňa strana policajnej stodvacatky. Pruhov tam bulo jak na cirkusáckej maringotke.
Bo Laďa še stavil, že ži calu švinsku hlavu i s očami a stavku vyhral.
Ale že mu nap(b)ľuva de fakto podriadzeny do ksichtu a ešte vycišne pres zacaté zuby: No jo, jen se neposer!, to nečekal ani vun.
Bo druhy priamy podriadzeny, joho zastupca sposobne šedzel vedľa ňoho a cicho mu zvracal na topanky.
Jediny slušny chlop bul muj kamarat, bo ten vytrimal calu drahu a vracal až v roboce na zachodze, bo vono už bulo skoro rano a domu še už neoplacilo.
Pravda, šicke detaily nespominam, ale znam, že tentoraz še nikto nepos..., ,ja som to prežil, tagže to bulo calkom v norme. 

Članky na zamyšlene | stály odkaz

Komentáre

  1. diky
    ešteže som Ťa na blogu objavila...díky!! ...vždy sa perfekt zasmejem, a to je už čo povedať v dnešnej dobe...Si dobrý...rozprávač!
    publikované: 12.04.2007 17:12:49 | autor: vikina (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Díky.
    Som rád lebo práve pre ten kúsok radosti je to napísané.
    publikované: 12.04.2007 17:31:23 | autor: Vychodnarskarecesia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014